Verrassend Murcia


Murcia is een van de zeventien autonome regio’s van Spanje, gelegen in het zuidoosten van het land, in het oosten grenzend aan de Middellandse Zee. In het westen en zuiden aan de regio Andalusië, in het noorden en westen aan Castilië-La Mancha en in het noordoosten aan de regio Valencia. De hoofdstad is de gelijknamige stad Murcia

Het klimaat in het binnenland is zeer heet en droog. De kust baadt 315 dagen per jaar in de volle zon, met een gemiddelde zomertemperatuur van  30 graden en milde winters met een aangename 20 graden.

 

Kust
Wie naar Murcia komt, komt vooral om te genieten van zon & zee aan de Costa Calida, "warme kust",  met een kustlijn van 250 kilometer. Het noordelijkste punt ligt bij El Mojón, aan de grens met de provincie Alicante, het zuidelijkste punt bij Águilas, aan de grens met Andalusië (Almería)
Voor de kust ligt het beroemde binnenmeer Mar Menor, waar je in het kalme en ondiepe water bijna het hele jaar rond kan zwemmen en allerlei watersporten beoefenen.

Wijn
Naast veel zonneschijn, heeft Murcia ook een verrassend binnenland met de beroemde wijngebieden Jumilla en Yecla (zie Wijnen van Murcia)

Natuur
Murcia telt 7 beschermde natuurgebieden waaronder het Natuurpark Sierra de Espuña en vruchtbare oases, zoals het Valle de Ricote, een sprookje uit 1001 nachten met palmbomen en witte oude dorpjes langs de rivier.

Steden
Murcia, de hoofdstad van de gelijknamige regio, ligt 30 km landinwaarts. Het is een bruisende stad vol restaurantjes en tapasbars. De prachtige Kathedraal Santa Maria is de bekendste bezienswaardigheid van de stad.
Cartagena, is een mooie oude (haven) stad, en één van de oudste steden van Spanje. In deze levendige, mooie stad aan zee, zijn veel modernistische gebouwen te zien en een recent ontdekt Romeins theater
Lorca, is een barokke stad en herbergt een intrigerend kasteel en een indrukwekkend Plaza España.   

Zie ook Steden en cultuurreizen Murcia