Het mooie nationale park “Salinas Arenales de San Pedro del Pinatar”, vlakbij de lagune “Mar Menor” 

Ontdek de mooie stranden en lagunes in dit charmante gebied nabij Murcia. Het ondiepe water, de rustgevende oceaan en brede zandstranden zorgen voor een ontspannen vakantie. Wanneer u liever iets meer van de omgeving zelf wilt ontdekken, trekt u het binnenland in. Het mooie gebied tussen San Javier en San Pedro del Pinatar bestaat uit zachte heuvels, velden en pijnboombossen.

Ook kunt u een bezoek brengen aan de ‘Witte Bergen’ in het Nationale Park. Deze bergen bestaan voornamelijk uit zout, voor de industriële zoutwinning in het gebied.  Het zout wordt gewonnen zonder gebruik van chemicaliën en machines. In de plaats daarvan wachten de arbeiders tot de zon het water verdampt, zodat het zout kan worden verzameld. 

Er zijn veel verschillende soorten dieren in deze regio te vinden, zoals flamingo’s en reigers. Dankzij de prachtige natuur en de vele dieren trekt deze regio jaarlijks vele fotografen aan. Deze regio ook erg geliefd is bij fietsers, vanwege het bergachtige gebied en de goede wegen. Ga er even tussenuit en geniet van de vele bars met uitzicht op de prachtige oceaan. Hier ervaart u een vakantie om nooit te vergeten. 

https://www.murciaturistica.es/es/espacio_natural/arenales-y-salinas-de-san-pedro-4500/